De kassa module in I’Car: makkelijk, overzichtelijk en vooral klantvriendelijk.

De kassa module in I’Car: makkelijk, overzichtelijk en vooral klantvriendelijk.

Michiel Hermans is trainer/consultant bij ITmotive:  “Ik begeleid gebruikers van I’Car, zowel intern als op locatie en geef trainingen. Een module waar ik graag eens de spotlight op zet in I’Car is de kassa module. Daarmee automatiseer je zeer eenvoudig een belangrijke kernactiviteit in je autobedrijf.”

In de praktijk ziet Michiel dat veel gebruikers van I’Car toch nog een handmatig kasboek hanteren: “Dat vergt allerlei handmatige werkzaamheden die door de kassa module in I’Car direct overbodig worden. Alle kassahandelingen zijn door I’Car direct digitaal te verwerken. Daarmee maak je al onmiddellijk een efficiencyslag. Momenteel werken we er ook aan dat je binnenkort eveneens binnen I’Car je kasstaat direct kunt doorboeken naar je financiële boekhoudpakket. Dat is een tweede efficiencyslag die voor de deur staat. Hiermee bespaar je tijd én fouten, omdat je de eenmalig goed ingevoerde kassagegevens direct kloppend doorboekt naar je boekhoudsysteem. Blijf je werken met een handmatig kasboek, dan accepteer je fouten doordat niet elke medewerker een even duidelijk handschrift heeft.

Makkelijk in de bediening.

De kassa module is opmerkelijk eenvoudig te bedienen, stipt Michiel Hermans vervolgens aan: “Zodra de klant de keuze maakt om contant te betalen, verschijnt er een pop up in I’Car en leg je direct digitaal de betaling vast en staat deze eveneens direct in het systeem. Een heel efficiënte manier van werken. Is de factuur al gemaakt en betaalt de klant later? Dan kun je die handeling alsnog heel gemakkelijk in de kassa module registreren. Ook handig, is dat de kassa module eenvoudig aanbetalingen kan verwerken. Van belang in de automotive omdat het in deze sector bij aanbetalingen vaak om grote bedragen gaat én het gebruik van aanbetalingen toeneemt. Het wordt direct verwerkt in het transactieresultaat van de auto, en dus ook direct geregistreerd in de kas. Daarmee kunnen we heel eenvoudig de klant een kwitantie meegeven als bewijs van de aanbetaling en die later verwerken op de daadwerkelijke factuur.”

Wilt u er ook mee aan de slag?

De kassa module betreft een standaard functionaliteit in I’Car DMS: “Maar is niet vanuit de basis geconfigureerd en geactiveerd. Met een paar instellingen en kennisoverdracht via training vanuit ITmotive kan iedere gebruiker die daarvoor geautoriseerd is er direct mee aan de slag. En mochten er tijdens het gebruik vragen naar boven komen? Dan staat de immer alerte helpdesk van ITmotive direct voor u klaar”, besluit Michiel Hermans. Overlegt u gerust met ITmotive als u hier belangstelling voor heeft.


Laat een reactie achter