EmerparkAuto Hilversum: vierde geslaagde pilot IC@N

EmerparkAuto Hilversum: vierde geslaagde pilot IC@N

Binnen een unieke Europese pilot project van PSA met I´Car DMS zijn in totaal vier dealers geselecteerd en overgestapt op I’Car DMS. De laatste en vierde betrof EmerparkAuto Hilversum. Wladimir Nijenhuis, verantwoordelijk voor aftersales EmerparkAuto: “Tijdens de pilot is er heel constructief met elkaar overlegd.”

Het doel van de pilot was voor I’Car een zo maximaal mogelijk goede basis voor Citroën en Peugeot te creëren. Bedoeld om de pilot dealers met I’Car zo makkelijk mogelijk te laten opstarten. Vanuit die basis is het eenvoudiger om vervolgens de andere Citroën en Peugeot dealers te laten opstarten. Daar liggen uiteraard aan ten grondslag de interfaces met Peugeot en Citroën, maar ook alle settings, gebruiken en werkmethoden binnen Citroën. Daar waren deze pilots voor bedoeld. Wladimir Nijenhuis: “Deze fase omvatte een viertal pilots per DMS, waaronder dus I’Car, en wij zijn de laatst getarte en gevalideerde Pilot. Voor de goede orde: alle drie de vestigingen van EmerkparkAuto werken nu met I’Car: eerder al Amersfoort en Zwolle, en nu dus ook Hilversum.”

Zeer klant- en gebruiksvriendelijk

Wladimir Nijenhuis: “I’Car biedt ons precies wat we nodig hebben. Het is vooral zeer gebruiksvriendelijk voor de medewerkers die het daadwerkelijk inzetten voor het klantcontact, zoals aan de balie. Het is toegankelijk en werkt intuïtief en snel. Een ander voordeel is dat nu al onze vestigingen met I’Car werken. Dit systeem maakt het heel eenvoudig om bij elkaar binnen de vestigingen mee te kijken. Ook kun je er eenvoudig centraal zaken mee inregelen. Wij maken bijvoorbeeld vanuit één vestiging de werkplaatsplanningen voor alle vestigingen. Dat is met dit systeem met één klik van de muis te regelen.”

Nauw betrokken bij project

Wladimir en zijn collega’s zijn in de pilotfase goed en intensief bij alle ontwikkelingen betrokken: “We hadden frequent overleg met ITmotive en zelfs ook PSA. Er is goed de vinger aan de pols gehouden of alles liep zoals het zou moeten. Dit is serieus, op hoog niveau en zeer projectmatig aangevlogen.” Uiteraard had Wladimir ook verbeterpunten bij het gebruik van I’Car binnen deze pilot: “Voorheen konden we alleen bellen met de helpdesk. Nu maken we een digitale call aan met een vraag of klacht. Die kan daarmee sneller worden opgevolgd. Wel bleek in de pilotperiode dat de responstijd wat langer was dan gebruikelijk aangezien er meerdere nieuwe klanten werden opgestart in dezelfde periode. Dit is een natuurlijk groeiproces, dat is begrijpelijk.”


Laat een reactie achter