Enrico Kroon, directeur ROVAM:

Enrico Kroon, directeur ROVAM:

“Met I’Car profiteren wij van de voor ons zeer belangrijke combinatie van kostenbeheersing en ontzorging”

Enrico Kroon is directeur ROVAM Autobedrijven en sinds kort enthousiast gebruiker van I’Car van ITmotive. Met plezier maakt hij tijd vrij om zijn beweegredenen en eerste indrukken te verwoorden.

ROVAM Autobedrijven is dé Citroën en DS-dealer voor Midden-Nederland. ROVAM staat voor: Reparatie en Onderhoud Voor AutoMobielen. Een jong en dynamisch bedrijf met een team van enthousiaste medewerkers. Enrico Kroon: “Bij ROVAM Autobedrijven staan service en klanttevredenheid voorop. Wij zijn partner in mobiliteit en zijn door onze vestigingen in Midden-Nederland altijd bij de klant in de buurt. Met een full-service pakket, aantrekkelijke verzekeringen en de mogelijkheid tot autoschadereparatie, doen we er alles aan om de mobiliteit van onze klanten te waarborgen.” Alle ROVAM Autobedrijven, in Amersfoort, Huizen en Woudenberg, zijn ISO 9001/2008 gecertificeerd. Enrico geeft aan dat er in 2017/2018 heel veel op stapel staat binnen de range Citroën modellen: “Vooral door de scheiding tussen Citroën en DS. Het wordt dus heel interessant voor onze doelgroep. Tegelijkertijd is ons actuele modellengamma nog zeer eigentijds en actueel en zijn we heel actief met de klanten van vandaag.”

Hoe kijkt u terug op de recente crisis?

“Wij hebben de relatie met de klant heel hoog in het vaandel en investeren daar constant in. Na de verkoop begint het pas écht, zou je kunnen zeggen. Ook in de crisis hebben we hier vol op ingezet en daardoor zijn onze relaties ons trouw gebleven. Zij zijn de mensen die ervoor hebben gezorgd dat wij er nu nog zijn. Onze kernwaarden maken hierin het verschil. Zoals eerlijk zijn en kwalitatief een goed product leveren. We bekijken voortdurend hoe we de klanten positief kunnen verrassen vanuit ons bedrijf. Vroeger was de klant al blij als een beurt goed was uitgevoerd. Nu wassen we de auto na afloop en hebben we een haal- en brengservice. We zetten zwaar in op de klant volledig te ontzorgen en stellen ons op als partner in mobiliteit. Alles wat daar bij hoort, van shortlease tot en met schadeafhandeling onder één dak, bieden wij aan.”

Wat triggerde u om voor I’Car te kiezen?

“Die beslissing heb ik eigenhandig genomen om klaar te zijn voor de toekomst. Hiermee hebben we een ander systeem ingewisseld voor I’Car. Er kan heel veel mee, maar wat de doorslag gaf was onder andere het gemak waarmee medewerkers aan meer informatie kunnen komen. Plus de mogelijkheid om klanten vanuit I’Car zelf te benaderen vanuit het concept van actief prospectbeheer. Dat is voor mij heel belangrijk. Verder is ook doorslaggevend geweest het feit dat I’Car realtime toegang geeft tot alle data die je nodig hebt. Wachten op maandrapportages is voorbij, we kunnen voortdurend op het ‘nu’ sturen.”

 


Laat een reactie achter