Garage Herman Noyens: 1e Ford dealer in België met I’Car

Garage Herman Noyens: 1e Ford dealer in België met I’Car

Al jaren staat de naam Garage Herman Noyens in Vlaanderen garant voor kwaliteit en goede prijs. Herman Noyens: “Wij zijn trots om onze klanten met raad en daad terzijde te staan bij hun nieuwe of tweedehandse Ford.” Garage Herman Noyens heeft vestigingen in Geel, Herentals en Turnhout. Recent stapte het bedrijf als eerste Ford dealer in België over op I’Car DMS van ITmotive. Herman Noyens: “I’Car ervaren wij als een superstabiel systeem.”

“In ons vorige DMS werden de nieuwe ontwikkelingen in de automotive niet meer verwerkt en raakte het verouderd. Na een tijdelijke tussenoplossing ontvingen we van ITmotive een invitatie om in Mechelen een demo van I’Car bij te wonen. Vanaf minuut één hadden we het gevoel dat dit voor ons hét ideale DMS zou zijn”, aldus Herman Noyens.

Bewuste keuze voor Europese certificering
Herman licht een voor hem belangrijke reden om voor I’Car te kiezen nader toe: “I’Car is Europees gecertificeerd, en nog niet Belgisch, en we hebben toch besloten die stap te wagen en in één keer over te gaan op het Europees gecertificeerd systeem dat I’Car is. In die zin hebben we met een vooruitziende blik gekozen voor dit DMS.”

Stabiel systeem
Na de keuze voor I’Car volgde de implementatie. Hoe kijkt Herman hier op terug? “We waren de eerste Ford dealer die is overgegaan. Toch stonden we direct versteld van de stabiliteit van het systeem. Samen met ITmotive hebben we er de specifieke zaken van Ford in aangebracht en het mooie van het systeem is: als het erin zit, marcheert het allemaal direct. Bij veel computersystemen loopt het één wel, maar dan het ánder weer niet. Dat ongemak ondervinden we niet met I’Car. Vanaf de live gang werkte het direct zoals verwacht. Het is een superstabiel systeem.”

Eenvoudig in gebruik
Garage Herman Noyens is er nu enkele maanden mee aan het werk. Herman Noyens: “Naast de genoemde enorme stabiliteit is het ook een werkbaar systeem voor normale mensen. Daar bedoel ik mee: je kijkt ernaar en je kunt er direct mee aan de slag. Je hoeft geen ingenieur te zijn om ermee uit de voeten te kunnen. Ook de klanten merken de voordelen. Ze komen aan de balie, vertellen wat er mankeert aan hun auto en de werkopdracht rolt binnen een halve minuut uit I’Car, klaar voor ondertekening door de klant. Bij veel andere DMS systemen ben je eerst 10 minuten bezig met de klant om een uitgebreide vragenlijst in te vullen, heel tijdrovend en ook niet klantvriendelijk. Dit proces verloopt met I’Car veel sneller en eenvoudiger en past in mijn motto: ‘eenvoud siert de mens’.” Ook vanuit Ford komt er inmiddels belangstelling om met eigen ogen te zien hoe koploper Garage Herman Noyens hiermee progressie maakt in haar onderneming.

Meer rendement met een compacter team
Tot slot heeft Herman nog een goed argument om voor I’Car te kiezen: “De automarkt in België wordt, evenals in Nederland, steeds complexer. Kostenbeheersing is van groot belang. Met een kleiner aantal medewerkers kun je, dankzij I’Car, heel veel werk verzetten. Daarmee neemt dus je efficiency, slagvaardigheid en dus ook rendement toe.”


Laat een reactie achter