Jacob Boreel, product manager ITmotive:

Jacob Boreel, product manager ITmotive:

“De ene dag spreek ik een gebruiker, de andere dag een importeur. Heel afwisselend”

Jacob Boreel is bij ITmotive in dienst als product manager: “Ik ben technisch-inhoudelijk sterk betrokken bij I’Car, maar deels ook commercieel. In een structuur van werkgroepen, per merkorganisatie die wij bedienen, heb ik nauwgezet overleg met de gebruikers van I’Car. Dat varieert van daadwerkelijke gebruiker tot importeur. We focussen daarbij op eventueel gewenste productinhoudelijke verbeteringen, maar ook peilen we of er bijvoorbeeld meer behoefte is aan kennis en opleiding. Ook monitoren we of een bepaald automerk met een ontwikkeling komt waarvoor wij wellicht een nieuwe interface moeten maken in I’Car.”

Jacob Boreel houdt zeer goed in de gaten welke ontwikkelingen zich voordoen in de automotive: “Je ziet nu bijvoorbeeld de opkomst van klantcontactcenters (KCC), een nieuwe afdeling binnen autobedrijven. Ook wel het business development center genoemd. Hier concentreren zich tegenwoordig alle klantcontacten, zowel inbound als outbound. Op deze nieuwe trend spelen we zeker met ITmotive in. We hebben hiervoor functionaliteiten, maar zien ook dat grote dealerbedrijven nog volop in de discussie zitten hoe zij een dergelijk KCC voor zichzelf zouden moeten inrichten. Ik benadruk graag dat ITmotive hierin kan meesparren zonder direct een commerciële link naar I’Car.”

Interessante mix van contacten

“Wat ik leuk vind aan mijn werk? De mix van contacten. Zoals aan de voorkant het nauwe overleg met diverse werkgroepen van gebruikers. En aan de andere kant het overleg met bijvoorbeeld de Franse eigenaar en ontwikkelaar van I’Car waarvoor wij de reseller zijn in de Benelux. Met hen overleg ik over allerlei ontwikkelingen en maken we analyses. In België speelt er andere wetgeving en een andere manier van boekhouden. Je spreekt weliswaar dezelfde taal, maar inhoudelijk kan de materie verschillen. Al die zaken bij elkaar maken mijn werk heel gevarieerd.” Jacob ontspant zich graag met lekker koken én het kijken naar autosport, vooral de Formule 2.

 


Laat een reactie achter