Lars Koggel, DMS Consultant bij ITmotive:

Lars Koggel, DMS Consultant bij ITmotive:

Dé trend is dat je als autobedrijf maximaal klant- en persoonlijk gericht met je data omgaat.”

Lars Koggel is sinds augustus 2014 werkzaam als DMS Consultant bij ITmotive: “Daarvoor heb ik altijd bij dealerbedrijven gewerkt. Dat komt goed uit in mijn huidige werk. Ik kan makkelijk schakelen met de gebruikers van I’Car omdat ik weet met welke processen zij te maken hebben en wat er speelt in de automotive.”

Lars is voor zijn werk voor ITmotive actief in de Benelux: “Heel afwisselend, ook met de andere culturen. Af en toe heb je een Babylonische spraakverwarring, maar we komen er altijd uit.” Lars is DMS Consultant voor I’Car, maar wat vindt hij zelf van dit pakket? “Ideaal. Het biedt oplossingen voor alles wat je maar in het autobedrijf kunt tegenkomen. Je krijgt alle informatie hapklaar bij elkaar gepresenteerd en hoeft eigenlijk geen handelingen meer dubbel te verrichten.”

Favoriet: de Mijn Klant module

Wat is in de ogen van Lars een excellente functionaliteit in I’Car die meer dan gemiddeld wordt ondergewaardeerd of niet gebruikt door zijn onbekendheid? “Dat is absoluut de Mijn Klant module. Heel handig en snel op te roepen met F2. Belt of mailt een klant? Dan krijg je met die module in één keer alle actuele en historische gegevens van die klant op je scherm. Daarmee maak je de dialoog met de klant heel helder én kun je op basis van die gegevens gerichte commerciële aanbiedingen doen of afspraken en vervolgacties inplannen.”

Dé trend: commerciële actie op basis van data

Welke trend ziet Lars in de automotive op dit moment? “De schaalvergroting bij dealers loopt al een tijd en zet door, zo ook de merkenspreiding. Hierdoor word je als medewerker binnen het autobedrijf gedwongen met steeds meer informatie en toepassingen om te gaan. Dé trend is daar als autobedrijf zo klant- en persoonlijk gericht mee om te gaan. Hoe persoonlijker je daarmee je klant benadert, hoe meer commercieel succes je genereert. Kortom, herken je klant, analyseer op basis van je data wat die klant wil en maakt daar aanbiedingen op. I’Car is daar volledig op ingericht. Ons DMS is bijvoorbeeld als basisbestand heel makkelijk te koppelen met allerlei andere ICT-tools voor marketing. Het is zonde als je die commerciële mogelijkheden laat liggen.”

Een tip voor de lezers?

“Ja, en dat is de webbased ITmotive Academy. Ideaal om op een laagdrempelige manier je kennis van I’Car te verhogen via webtrainingen en er zo nog meer uit te halen voor je automotive bedrijf. Op de website van ITmotive staat zelfs al de halfjaar kalender met alle trainingen waarvoor je je kunt inschrijven.”

En Lars privé?

“Ik ben 38 jaar, geboren met benzine in mijn aderen én autogek. Daarnaast ben ik sportief bezig, bijvoorbeeld met hardlopen.”


Laat een reactie achter