”Mijn Klant”: een bron van nieuwe commerciële kansen

”Mijn Klant”: een bron van nieuwe commerciële kansen

I’Car van ITmotive bevat een nieuwe functionaliteit die heel toegankelijk en handig is, maar die veel gebruikers nu nog niet benutten. Oscar Derksen: “Ik heb het over de functionaliteit Mijn Klant. Binnen I’Car zet je hiermee als gebruiker je klant maximaal centraal tijdens alle contactmomenten in je autobedrijf.”

Belt een klant? Dan toont I’Car via Mijn Klant in één scherm alles wat ooit bij die klant heeft gespeeld én actueel speelt. Oscar: “De auto’s die de klant reed en nu rijdt, de historie daarvan, werkplaatsafspraken, verkoopafspraken, openstaande posten, opmerkingen op de laatste factuur, einde van de garantie, noem maar op. Nogmaals: in één overzichtelijk scherm en de gebruiker van I’Car kan op dat moment vanuit dat scherm een gerichte actie opstarten. Denk aan een werkplaatsafspraak maken of een actie in de agenda van de verkoper plaatsen, een offerte maken voor een nieuwe auto: noem maar op. Allemaal mogelijk vanuit dat ene centrale scherm. Hier vloeien allerlei nieuwe commerciële kansen uit voort die je eerder vaak niet zag door de versnippering van alle klantinformatie.”

De klant voelt zich gekend

Mijn Klant is uniek in dealerland en I’Car speelt hiermee in op de trend in het autobedrijf waarbij je steeds meer ziet dat ondernemers een centraal klantcontactcentrum opzetten. Waarbij medewerkers bellen of gebeld worden vanuit één centrale over alle vestigingen heen. Je hoeft hiermee niet langer naar een bepaalde afdeling te gaan en een afdelingsspecifiek en losstaand proces op te starten voor de klant. Mijn Klant bundelt alles wat een autobedrijf weet van een klant, presenteert dit vervolgens centraal en de medewerker in kwestie kan hier proactief op handelen. Ook de klant vindt het prettig, want deze merkt dat de dealer alles van hem weet en voelt zich zo gekend en belangrijk.”

Hoe u Mijn Klant tevoorschijn haalt?

Heel eenvoudig. Waar u ook zit binnen I’Car; één druk op F2 en Mijn Klant komt direct en volledig omhoog. Mocht u in het gebruik toch nog vragen hebben? De helpdesk van ITmotive helpt u heel graag.


Laat een reactie achter