I´Car DMS sluit groot contract met PGA

I´Car DMS sluit groot contract met PGA

I’Car Systems heeft een deal gesloten met een van de de grootste dealergroepen in Europa waarbij men een vijftigtal Peugeot dealers uit gaat rusten met I’Car DMS. 

I’Car DMS is gekozen door PGA Motors, in Nederland ook wel bekend als Nefkens-Peugeot en Ekris BMW, om hun 1.200 gebruikers in de 52 Peugeot vestigingen van de groep in Frankrijk uit te rusten met I’Car DMS. Dit contract bevestigt de afronding van een project dat de afgelopen jaren door de directie van PGA Motors is gestart. Ook markeert het de voltooiing van merkspecifieke ontwikkelingen die enkele maanden geleden uitgevoerd zijn.
Het contract behelst de I’Car DMS software voor de Franse Peugeot vestigingen. Binnen de PGA groep werken al BMW, Ford en Mercedes dealers met I’Car DMS. “Wij hebben een historische relatie met de PGA Motors groep, deze overeenkomst is het bewijs van hun sterke vertrouwen in ons product en alle werknemers binnen onze organisatie”, bevestigt Philippe Almouzni, algemeen directeur van I’Car Systems.

Een DMS strategie
Binnen de gelederen van PGA Motors verwelkomt men het bouwen aan een strategie om voor alle merken en alle vestigingen met één DMS te werken. Een aanpak die in het voordeel is van de optimalisatie en bundeling van de backoffice werkzaamheden. “Het bevestigt eveneens onze strategie en positionering van I’Car DMS, waarbij wij de mogelijkheid hebben om multi-merk, multi-vestiging en multi-bedrijf automotive groepen uit te rusten met één uniek DMS systeem” vertelt Philippe Almouzni verheugd.

Ook voor centrale distributiecentra voor onderdelen
De samenwerking gaat nog een stap verder omdat beide centrale distributiecentra voor onderdelen, gevestigd in Picardie en Poitou-Charentes, op hun beurt geïmplementeerd gaan worden met de totaaloplossing voor vervangonderdelen van I’Car Systems. Deze oplossing is gebaseerd op de synergie tussen I’Car DMS (verkoop, voorraad en communicatie met de fabrikant) en WMS (Wharehouse Management Systeem) Sage Géode die zich bezighoudt met het magazijnbeheer en de communicatie met de vervoerders. Met dit contract en uitbreiding van deze 52 Peugeot vestigingen en de groei van het aantal Peugeot vestigingen in andere landen is I’Car DMS hard op weg een grote speler te worden in het Europese PSA netwerk. Uiteraard komt dit de verdere doorontwikkeling van de software ten goede.

 


Laat een reactie achter