Rianne de Jong, Financieel Manager ITmotive Group:

Rianne de Jong, Financieel Manager ITmotive Group:

“Het primaire proces ondersteun ik vanuit Finance en HRM, en als sparringpartner op managerial gebied”

Rianne de Jong is nu ruim drie jaar voor drie dagen per week in dienst bij ITmotive Group: “In dit bedrijf werken voornamelijk mannen die vooral bezig zijn met de core business. Ik ben, naast Financieel Manager, ook actief als HRM Manager. Voor dat laatste werk voer ik sollicitatiegesprekken en regel ik de vacatures. Maar ook ondersteun ik bij functionerings- en beoordelingsgesprekken, maak ik de personeelsdossiers op en ben uiteraard verantwoordelijk voor de salaris- en personeelsadministratie.”

Bedrijf in ontwikkeling

“Wij zijn een jong bedrijf dat groeiende is. En dan niet zozeer qua omvang en product, maar vooral als het gaat om verdere algemene ontwikkeling. Vanuit een geslaagde pioniersfase zijn we verder aan het professionaliseren op diverse disciplines zoals op managerial gebied, maar ook de discipline HRM. En hoewel ik op de functie van Financieel Manager heb gesolliciteerd, is de aanvulling met HRM niet nieuw voor mij. Het is een verantwoordelijkheid waar ik in de loop der jaren veel ervaring in heb opgedaan.”

Actief voor de Benelux
“Ook voor onze vestiging in België ben ik verantwoordelijk voor de financiën, maak ik de jaarrekeningen op en ben ik ook hier actief op HRM-gebied. Doordat de wetgeving daar wezenlijk anders is, en dit voor mij ook nieuw is, vind ik het vooral ook heel interessant om hiervoor actief te zijn. Ik heb mij dan ook in de Belgische wetgeving behoorlijk moeten verdiepen.”

Bewuste keuze voor het MKB
“Voor ITmotive heb ik op management en directieniveau voor zeer grote concerns gewerkt, zowel in het bankwezen alsmede in het bedrijfsleven. Grote bedrijven waarin al veel processen en structuren zijn vastgelegd. Hier bij ITmotive zit ik veel dichter bij het front, de bekende werkvloer en de top. Daarom heb ik ook bewust gekozen voor deze functie in het MKB. Hier kan ik sneller schakelen en makkelijker invloed uitoefenen omdat de lijnen veel korter zijn. Mijn ervaring op HRM-, financial en managerial gebied sluit prima aan bij ITmotive. Als sparringpartner van de directie kan ik mede door mijn brede en ruime ervaring een significante bijdrage leveren aan de groei van dit bedrijf. De kernvraag daarbij is: hoe en op welke wijze kunnen wij onze bedrijfsorganisatie verder professionaliseren afgestemd op de groeifase van ITmotive?”

Privé ook actief

“Ik ben een zeer fanatieke sporter, vooral hardlopen. Daarnaast houden wij van het Bourgondische leven. Ook mag ik graag shoppen, steden bezoeken, maar ook verre reizen maken. Kortom, genieten van het leven. Omdat ik drie dagen per week werk, besteed ik een deel van mijn vrije tijd ook aan vrijwilligerswerk. Ik ben woonachtig in De Liemers en actief als bestuurslid van een tweetal besturen waaronder De Liemerse Uitdaging.nl. Een organisatie die bruggen slaat tussen het maatschappelijke veld en het bedrijfsleven. Ik probeer stichtingen, scholen of zorginstellingen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar donoren, te koppelen aan het bedrijfsleven. Kortom, ‘maatschappelijk betrokken ondernemerschap met gesloten beurs’. Ook dit doe ik met veel plezier.”


Laat een reactie achter