• slide-consultancy1

Uw digitale koppeling met ITmotive

Via de klantportal kunt u als ITmotive klant 24 uur per dag 7 dagen in de week contact met ons opnemen. Wilt u zich inschrijven voor een cursus, de laatste versie/build aanvragen of downloaden, heeft u een support vraag, wilt u weten wat de status van een incident is, uw ITmotive dossier raadplegen of handleidingen downloaden dan is de Self Service Desk ‘the place to be’. Inloggen op de Self Service Desk

Direct Remote Support

Download hier onze remote support software zodat wij u op afstand kunnen helpen. Klikt op de button en volg de instructies. Vervolgens geeft u de codes door aan onze servicedesk medewerkers.

Nog geen inloggegevens of wachtwoord vergeten?

Beschikt u als ITmotive klant nog niet over inloggegevens, maar u bent al wel als contactpersoon bekend bij ons? Vraag uw wachtwoord dan hier aan via uw werk-emailadres.
Bent u nog niet bekend als contactpersoon bij ITmotive? Neem dan contact op met uw DMS beheerder. Uw beheerder kan u toevoegen als contact van ITmotive en vervolgens heeft u ook toegang tot de ITmotive klantportal via uw werk-email.

Veiligheid

Bij ITmotive staat de veiligheid van uw gegevens voorop. Dat betekent dat niet alleen uw klantportal beveiligd is tegen ongewenste invloeden van buitenaf, maar ook dat ITmotive bijhoudt wie er gebruik maken van de klantportal. In het verlengde daarvan wordt uw klantportal automatisch afgesloten als er enige tijd geen activiteiten worden waargenomen.