Telefoonmodule I’Car: op weg naar 100% klanttevredenheid

Telefoonmodule I’Car: op weg naar 100% klanttevredenheid

Een interessante nieuwe module in I’Car is de Telefoonmodule. Vooral een aanwinst voor automotive bedrijven die hun telefonische klantgerichtheid willen optimaliseren.

Graag lichten wij u de belangrijkste voordelen toe van de Telefoonmodule binnen I’Car. Binnenkomende gesprekken in uw autobedrijf worden direct en automatisch gekoppeld aan het dossier van de bellende klant. Zodra u opneemt, heeft u dus direct alle voor die specifieke klant relevante informatie op uw scherm. Van naam- en bereikgegevens tot en met de aan de klant gerelateerde auto(‘s), werkopdrachten en documenten. Meer uitnodigend en beter geïnformeerd kan het gesprek met uw klant vervolgens niet starten. Vragen naar de naam en kenteken van de auto behoort hiermee tot het verleden. U weet onmiddellijk wie u aan de lijn heeft, de klant voelt zich herkend en het telefoongesprek krijgt vanaf de eerste seconde een positieve wending.

Nog meer voordelen

Ook is de bovenstaand geschetste mogelijkheid ideaal om direct een afspraak met de klant in te plannen met zo min mogelijk controlevragen. Ook facturen kunt u direct digitaal in PDF-vorm aan de beller toezenden. Meerdere nummers invoeren per klant is uiteraard geen enkel probleem. Eveneens vindt deze koppeling per binnenkomend gesprek aan de specifieke bellers ook plaats met toeleveranciers die u bellen.

100% gericht terugbellen

Bellers die uw bedrijf bellen en voortijdig ophangen of geen gehoor krijgen, zijn vaak lastig te traceren voor een terugbelactie. Met de Telefoonmodule kunt u deze beller direct traceren en gericht op naam terugbellen. Opnieuw een stuk minder ruis in de communicatie met uw klanten en een service die ze niet hadden verwacht . Een ander voordeel is dit. Stel een klant of toeleverancier belt voor een collega van u die even bezet is. Een andere collega is doorgaans zo vriendelijk via een geel memo een notitie achter te laten. Maar in de loop van de dag kan dat uitgroeien tot een kerstboom met gele memo’s. De Telefoonmodule biedt een alternatief door de mogelijkheid direct digitaal een gespreksverslag in te vullen. Met één druk op de knop zendt u dit naar de betreffende collega onder de noemer van een terugbelnotitie. Die collega in kwestie heeft zo direct alle relevante gegevens van de klant en zijn auto bij de hand. Dit creëert meer overzicht en rust én biedt de garantie dat de klant ook daadwerkelijk wordt teruggebeld. Immers, de mail staat aantoonbaar in de mailbox van de ontvanger.

Onbekende nummers koppelen aan telefoonboek

Tot slot: het is mogelijk dat een telefoonnummer van een binnenkomend gesprek onbekend is en niet valt te koppelen aan een bestaande relatie. Dit nieuwe nummer is eenvoudig te noteren. Via het digitale telefoonboek kunnen gebruikers alle tijdens een werkdag opgebouwde gesprekverslagen terugvinden en is het onbekende nummer alsnog te koppelen aan een klant. Zo werkt u in het kader van lead opvolging aan een steeds beter gevuld en bijgewerkt telefoonboek in de Telefoonmodule.

Heeft u interesse?

Neemt u dan gerust contact op met ITmotive. De implementatie is snel geregeld, de bediening is logisch en intuïtief. Doorgaans volstaat een half dagje instructie.

 


Laat een reactie achter