Wilfred Paesmans, Directeur Paesmans Autogroep:

Wilfred Paesmans, Directeur Paesmans Autogroep:

I’Car al bijna drie jaar in gebruik bij Vlaamse Renault dealer Paesmans Autogroep

Sinds 2015 telt Renault dealer Paesmans Autogroep in Vlaanderen vijf vestigingen: Herk-de-Stad (waar het allemaal begon in 1949), Hasselt, Beringen, Houthalen-Helchteren en Bree. Paesmans werkt sedert bijna drie jaar met I’Car van ITmotive. Gedelegeerd bestuurder Wilfried Paesmans: “Ik kan ook andere Renault dealers van harte aanbevelen op I’Car over te gaan. Zij zijn altijd welkom bij ons om de efficiënte werking van I’Car te komen bekijken.”

Zeer breed actief

Voor Paesmans Autogroep komt de verkoop van nieuwe wagens uit het brede aanbod van Renault en aangevuld met auto’s uit het spin off-programma Dacia, op de eerste plaats. Maar de activiteitenwaaier is uiteraard veel ruimer, met ook de verkoop van tweedehands voertuigen, bedrijfsvoertuigen en directiewagens, diverse formules van  aankoopfinanciering, de leasing en verhuur van wagens, en ten slotte onderhoud, herstellingen en carrosseriewerk. Wilfried Paesmans: “Paesmans Autogroep telt een 50-tal technisch onderlegde en goed opgeleide medewerkers. De jaaromzet bedraagt meer dan 60 miljoen euro. Onze troeven zijn: de reputatie en traditie van Renault, het familiale karakter van het bedrijf en de vakbekwame medewerkers.”

Uitbreiden

Paesmans Autogroep heeft aan de Rode Kruislaan in Bree – een van de vijf vestigingen van de groep in Limburg – onlangs het startschot gegeven voor de bouw van een splinternieuwe toonzaal met ook een onderhoudsatelier. Wilfried Paesmans: “Het gebouw is het eerste dat is opgetrokken in de nieuwe huisstijl van het Franse automerk Renault. De ingebruikname is gepland voor meteen na de zomer van dit jaar.”

Dealer of the Year

De inspanningen van Paesmans Autogroep zijn het Franse hoofdkwartier van de Groep Renault niet ontgaan. Wilfried Paesmans: “Na een competitie met 2000 andere collega-concessiehouders uit 35 landen, mag Paesmans Autogroep uitpakken met de titel van Dealer of the Year. In België zijn slechts drie andere autoverdelers van Renault op dezelfde manier beloond.”

Bewuste keuze voor I’Car

Sinds bijna drie jaar werkt Paesmans Autogroep met I’Car van ITmotive: “Wij werkten voorheen met een ander DMS. We hebben bewust voor de overstap naar I’Car gekozen. We zagen in ITmotive een nieuwe en betrouwbare partner voor de lange termijn. Ik geloof in I’Car. Het biedt onze bedrijfsvoering een prima ondersteunende basis op een SQL database.  Voor mij een belangrijk argument. I’Car is gebouwd op een goede database en dat kan ik niet van alle DMS’en zeggen. Ook is I’Car een heel stuk verder met het genereren voor ons bedrijf van precies de goede managementinformatie. Het is erg flexibel en bedient alle afdelingen in ons bedrijf met specifieke informatie. In ons bedrijf maken er circa 40 medewerkers gebruik van I’Car. De jongere medewerkers gaan er direct heel intuïtief mee om en de oudere medewerkers hebben er iets meer begeleiding in nodig. Ook daarin steunt ITmotive ons.”

Eerste Renault dealer met I’Car

Paesmans Autogroep is de eerste Renault dealer die op I’Car overstapte. Wilfried Paesmans: “Daardoor hebben we met de interfaces wel enige inhaalslagen moeten maken samen met ITmotive. Wij waren daarin pioniers en zijn in feite al twee jaar de pilot voor Renault voor alles wat er binnen I’Car vernieuwt. Het grote voordeel is dat als er nu meer Renault collega’s op de kar springen zij profiteren van al het pionierswerk dat wij vanuit Paesmans Autogroep voor I’Car en Renault hebben gedaan. Er komen ook regelmatig Nederlandse en Vlaamse Renault dealers bij ons kijken naar hoe wij omgaan met I’Car en dit systeem benutten. Ik kan hen van harte aanbevelen ook op I’Car over te stappen. Zij zijn altijd welkom bij ons om de werking van I’Car met eigen ogen te komen bekijken.”


Laat een reactie achter