Wim Brink, Aftersales manager bij Auto Palace:

Wim Brink, Aftersales manager bij Auto Palace:

“Een heel groot voordeel is de managementinformatie die uit I’Car komt”

Wim Brink van Auto Palace: “De overschakeling naar I’Car is toch wel ingrijpend als je met tien bedrijven, zoals Auto Palace die heeft, in één keer overstapt. 189 medewerkers moet je dan zien mee te krijgen.  We hebben een weekend stilgelegen en toen we vervolgens de maandag daarop echt met het systeem gingen werken, rolde de eerste factuur er na een halfuur uit.”

“Als je kijkt wat er allemaal achter zit, is dat zowel knap van ITmotive alsook van onze medewerkers. Zij hadden de flexibiliteit dit op te pakken. Met de inzet van twee kanten kom je dan een heel eind. Want vanuit onze kant hebben we het ITmotive ook makkelijker gemaakt. Bijvoorbeeld voor de after sales medewerkers heb ik alle interne trainingen zelf gegeven.”

Veel vragen ter voorbereiding
“Aan de voorkant hebben we ook heel veel vragen gesteld aan ITmotive. We hebben hen het hemd van het lijf gevraagd. Dus toen we echt met het DMS losgingen, konden we het ook optimaal benutten. De energie die je er vooraf insteekt als je overgaat naar I’Car verdien je daarmee vervolgens weer dubbel en dwars terug. Een heel groot voordeel is de managementinformatie die eruit komt. Je ziet op een dashboard precies wat je nodig hebt: de productiviteit en gebruikte onderdelen per monteur in euro’s uitgedrukt, hoeveel offertes we hebben in de after sales, hoeveel facturen er nog openstaan, en nog veel meer. Gaaf om te zien én te gebruiken”, aldus Wim Brink.


Laat een reactie achter